Roselines Miniature INSTRUKTION, DIY
Lav selv dukkehus blomster KIT
– Klematis
Lav selv kurser i miniature
Miniature blomster KIT
Klematis – Blomster KIT
DIY – Do It Yourself
Sabina har lavet rigtig mange forskellige dukkehus blomster fra kit, her fortæller hun hvordan du kan lave miniature Klematis fra blomster KIT.
INSTRUKTION TIL KLEMATIS
Metoden kan benyttes til følgende KIT: Klematis
Fra dit kit brug: blomsterbladene, de små gulgrønne cirkler, den stive sytråd, de grønne og brune blade i flere farver, ståltråden både den grønne og den brune og mosgummiet.
Du skal også bruge: Lim (f.eks. trælim), saks, noget spidst (halv stor nål, syl, tandstik eller lignede), pincet, underkop og teske.
Lav selv dukkehus blomster KIT:
Sådan her gør du:
Step 1
Tag den lille pose, der hører til dit kit og hæld de grønne og brune blade ud på mosgummiet. Bladene er i meget tyndt papir, så de kan hænge sammen. Skil dem forsigtigt ad med pincetten og din store nål.
Step 2
Lig bladene på mosgummiet så den blanke side af bladet vender op ad. Det vil være den side, der også vender op ad på dine klematis. I naturen er det også den blanke side.
Step 3
Tag din nål og lav en linje i bladet fra midten af bladets runde del op til bladet spids. Lav nogen stykker (mindst 20-30) nu du er i gang og inde i et godt flow.
Step 4
Bladene på en klematis er lidt forskellige. Derfor skal du starte med at se på illustrationen, så du har en fornemmelse af at der er stor variation i hvordan de ser ud på hver stængel. Jeg plejer ikke at bruge alle de brune blade. Jeg synes, at det kan få det til at se ud som om, at planten er ved at gå ud. Så hvis du har det som mig så lav lidt færre af dem. Til gengæld får det planten til at se livagtig ud hvis blomsterne er i flere stadier. Så lav gerne nogen stængler hvor du sætter en af de grøngule cirkler for enden. Du kan også sætte et af blomsterbladende for enden af en stængel for at lave en knop. Til en knop skal du forme bladets papir så det danner et lille kræmmerhus. Du kan gøre det med din spidse genstand og så rulle papiret lidt mellem dine fingre, det gør det lettere arbejde med og forme.
Hæld lidt lim op på noget, så du har en lille klat liggende foran dig. Mens du arbejder, må den ikke blive for tør. Så det kan være, at du må hælde lidt op flere gange. Tag tråden op og hav den i din venstre hånd, så du har enden af tråden mellem din tommel og pegefinger. Du kan nu arbejde med pincetten i din højre hånd. Tag et blad med pincetten. Hold bladet i spidsen af bladet, så den runde ende er fri til at blive dyppet i limen. Sæt her efter bladet fast på enden af tråden. Tag her efter 4 blade mere og sæt dem parvis på tråden, så det er de runde ender, der limes til tråden. Mellem det første blad og det første par skal der være ca. 2 mm. Mellem det første par og det andet par skal der også være ca. 2 mm. Når du har sat alle fem blade på tråden, kan du klippe tråden over. Der skal være ca. 5mm tråd fra det andet par blade til der, hvor du klipper tråden over. Ved at bruge den metode får du mest muligt ud ad tråden.
Step 5
Nu skal du i gang med blomsterne. Du skal bruge 6 blomster blade til hver blomst og en grøngul cirkel. Det kan være en god ide at tælle op hvor mange hele blomster du kan lave.
Tag en cirklen og hæld lidt lim op. Dyp nu den mest spidse ende af bladet i lidt lim og placer det oven på cirklen så det kommer helt ind til cirklens centrum. Placer et nyt blad over for så du nu ikke længere kan se cirklen under de to blade. Placer de fire øvrige blade efter samme metode. Nu kan du ikke længere se den cirklen. Når du er sikker på, at limen er tør vender du blomsten. Lig nu blomsten på mosgummiet og med din spidse genstand lav en steg fra der hvor bladet starter ved cirklen og ud til blomsterbladets yderste spids. Gør det på alle seks blade. Jo håre du trykker jo mere lukket vil blomsten blive og den vil ligne en knop der er på nippet til at springe ud.
Når du har lavet alle blomsterne, skal du bruge posen med sand. Hæld sandet op på en underkop. Hæld lidt lim op. Sæt nu en klat lim på den gulgrønne cirkel i midten af blomsten. Der må gerne være så meget lim, at limen danner en running midt i blomsten. Tag nu lidt sand og drys sand over den våde lim. Du kan med fordel gøre det hen over et stykke papir så du kan hælde det overskydende sand tilbage i underkoppen. Gentag nu til du har fået sand på alle dine blomster. Husk også at få sand på de cirkler, som du satte for enden af blomsterbladenes stængler. Har du blomsterblade tilbage kan du sætte dem på stænglerne hvor du for enden har en cirkel. Det skal bare være et par stykker så det ligner at resten af blomsten har tabt bladene.
Step 6
Så er du klar til at samle klematissen. Det kan det være en god idé først at ”samle” planten, når du ved hvor den skal klatre, det er nemlig svært at få viklet ”grene” omkring noget, når først den fulde plane er samlet.
Start med at bøje ståltrådens ene ende i en vinkel så det bøjede stykke er ca. 1mm. Lim nu en blomst på denne ende. Tag derefter nogen af de stængler med blade med de mindste blade og placer under blomsten, her vil bladene i naturen, nemlig typisk være mindste.
En klematis er en sjov plante for i naturen har den næsten alle blomsterne i toppen af planten. Sådan kan du også vælge at placerer dem, eller du kan fordele dem mere jævnt, så der ikke kun er blomster i toppen. Det er lidt op til dig, hvilket udtryk du vælger. Du kan nu sætte de kortes stykker ståltråd på ”grenene” ca. 2 cm fra de højeste blomster. En klematis søger lyset og vil derfor være bredest for oven. Når du er færdig med toppen af planten, så vær sikker på at den er tør inden du begynder at vikle den ind i det den skal klatre på. Du skal friholde de nederst 2 cm af ståltråden fra det du vikler den omkring. Dem skal du nemlig bruge til at stikke i noget ”jord, når du planter klematissen”.
Når du synes at ”grenene” er placeret, hvor de skal være, kan du begynde at sætte resten af bladstænglerne på. De stængler, som du har lavet med brune blade, skal du placere nederst på stænglerne, det er typisk her planten vil være vissen.
Hvis du nu synes at planten hænger lidt på det stativ den klatrer i så tag lidt tråd og bind den på plads. Det vil også være sådan du vil gøre i virkeligheden. En klematis har nemlig ikke nogen ”fange arme” så det er naturligt hvis den skal hjælpes lidt på plads.
Roselines Miniature ønsker dig god fornøjelse med din miniature klematis, og håber at du vil glæde dig over resultatet.
Skriv mig op
Tilmelding til nyhedsbrev
Adresse
Bygmestervej 6
5854 Gislev, Denmark
Afsending af pakker
Inden for 3 dage
Fri fragt ved køb over 500,-