Vælg en side

Roselines Miniature

Begyndelsen

Roselines Miniature er startet af mig (Line Fauerholm) i 2015, men først i 2021 blev webshoppen Roselines-miniature.dk oprettet.

Mit første dukkehus

Miniature har lige så længe jeg husker været min interesse. Jeg tror det var i min 4 eller 5 års fødselsdagsgave jeg fik mit første dukkehus, et dukkehus som min far havde bygget i spånplade og min mor havde lavet møblerne til det, faktisk et ret primitivt dukkehus, men jeg elskede det og brugte mange timers leg med det.

Selve huset var nok i virkeligheden lavet i str. 1:12, men de møbler som mine forældre købte til det var Lundby møbler, så de passede ikke rigtig i størrelsesforholdet… men det vidste jeg jo ikke noget om den gang, så jeg elskede bare mit dukkehus.

Folkeskolen

I folkeskolen tegnede jeg for det meste i alle timerne… og når vi så endelig havde et af de mere kreative fag livede jeg helt op og var nok den bedste til alt. En gang i 6 klasse lavede jeg en flettet julestjerne med 1mm strimler papir, de færdige stjerne var nok omkring 4 mm på den bredeste led. Det er nok et meget godt billede på hvor fingernem og nørdet jeg er.

Og den dag i dag har jeg et sæt med krus og tallerkener som jeg lavede af dekorationsler i 5 klasse… Jeg ved det for der står Line 5kl i bunden af et af krusene.

Jeg kunne hverken regne, læse eller skrive, men jeg lavede de fineste små alfehuse ude i skoven og min Sindy dukke havde den fineste himmelseng med tilhørende toiletbord, som jeg selv havde lavet af nogle gamle flæsegardiner og en skotøjsæske og et makeupspejl.

Hvor kommer det fra

Begge mine forældre var meget kreative og vi malede med porcelænsmaling, tegnede påklædningsdukker, lavede animerede tegnefilm, byggede huler i skoven, bagte trylledejsfigurer, lavede juldekorationer, bagte kagefigurer, broderede korssting, syede i hånden, syede dukketøj på symaskine, lavede de mest fantastiske fastelavnsudklædninger,

Så var jeg min fars “dreng” jeg var tit med ham i værkstedet, hvor han lærte mig at hamre, save, snitte, bore, sætte ting i vinkel, bruge vatterpas, bruge skydelære, samle lamper, lime med 2 komponent. Han lærte mig om kemi syre / base (rengøringsmidler) og om vinbrygning og om hvorfor at æbler fra haven kunne blive til alkohol og mange mange andre ting.

Som 19 årig mens jeg stod i lære på et reklamebureau, begyndte miniature bacillen virkelig at få fat i mig og jeg begyndte at lave Minimodus møbler, og jeg købte lidt forskelligt miniature, blandt andet en hvid butik (som jeg ikke fik gjort noget ved) men jeg gik så meget op i det, at jeg blev enig med mig selv om at det var en hobby jeg blev nødt til at gemme til jeg blev ældre, for ikke at blive total asocial og ensporet, så jeg pakkede det hele sammen og fik min ungdom, karriere, mand og barn.

Genopdagelsen og Roselines Miniature webshop

I 2015 sad jeg en dag og kiggede på gamle tapeter på nettet, da jeg jo er grafiker, så begyndte jeg at sidde og finde de smukkeste frem og lave dukkehustapeter og viste dem frem på Facebook… de blev hurtigt meget populære.

En dag fik jeg øje på den hvide butik, som havde stået i alle de år på en reol og ventet på at jeg gjorde noget ved den. Men jeg vidste ikke hvad der skulle være i den butik, så jeg spurgte mine dukkehusvenner på facebook… og så var der en der skrev, “Line hvorfor laver du ikke en tapetbutik?” og så blev den til en tapetbutik.

Og jeg blev for alvor hooked!

3 år gik med at kreere miniature primært for min egen skyld, jeg var så hooked, så hver eneste fritime jeg havde gik med at lave miniature. Så holdte jeg et par enkelte kurser, et i at lave tapeter og et i at ombetrække en stol.

Jeg var også på et par messer for at sælge nogle af mine egne kreationer, men de solgte ikke rigtigt, hvilket jeg faktisk syntes er meget heldigt i dag, for nu vil jeg ikke af med dem.

Fra 2018 – 2020 havde jeg en pause fra miniaturen, da jeg var igennem en skilsmisse og skulle finde et nyt ståsted i mit liv.

Slutningen af 2020 begyndte jeg så småt igen at lave miniature, men denne gang var det lamper og tæpper jeg kastede min kærlighed på.

Da jeg jo er Webdesigner begyndte jeg at lave min egen webshop og stille og roligt begyndte jeg at ligge flere og flere varer op i min shop.

I dag importere jeg miniature kunst fra mange forskellige lande. Min mission er at fine smukke miniature ting som er unikke og ikke allerede forhandles i Danmark… at give de danske miniature samlere mulighed for at købe noget af det smukkeste miniature kunst, uden at skulle betale det dobbelte i told og porto.

Og så vil jeg også gerne sælge det miniature som jeg selv kreerer.

Viser 1–9 af 119 resultater

0